Elérhetőségeink

LARSKOL TANÁCSADÓK
+3620 329 2651
email: info@larskol.hu
web: www.larskol.hu

Hírlevél

Bérezéssel és személyüggyel kapcsolatos felmérések, aktualitások

Kapcsolatfelvétel

További szolgáltatásaink

Munkatársaink a szervezetfejlesztés, hatékonyságnövelés, a HR menedzsment szakértői, akik széleskörű – külföldi és hazai tulajdonú vállalatoknál, valamint a közigazgatásban működő szervezeteknél szerzett – tapasztalataik és korszerű eszköztáruk birtokában képesek a fennálló problémák és gazdaságtalanságok azonosítására és a szervezet működésének javítására. A bérfelmérések mellett vállaljuk szervezetfejlesztési, hatékonyságnövelői és HR fejlesztési projektek megvalósítását.

Egyedi bérfelmérések

Az országos bérfelmérések mellett rendszeresen végzünk egyes ágazatokra vagy régiókra vonatkozó felméréseket is. Ügyfeleink igényei alapján vállaljuk iparági és/vagy regionális bérelemzések elkészítését – akár a meglévő bérezési adatbázisunk felhasználásával, akár újabb adatszolgáltató szervezetek bevonásával.

Munkakör elemzés

A jól felépített, egyértelmű felelősségeket, hatásköröket és követelményeket megfogalmazó munkaköri rendszer alapfeltétele a vállalati integrált humánerőforrás rendszernek. A kiválasztás, besorolás, bérezés, teljesítmény-menedzsment, munkaerő-fejlesztés, karriertervezés mind olyan humán alkalmazások, amelyeket hatékonyan egy koherens munkaköri rendszer megléte esetén lehet működtetni.

Munkakör értékelés

A szervezeten belül a besorolási rendszer kialakítása, valamint a rendszer által megalapozott alapbér-rendszer kezelése kényes, nagy körültekintést igénylő feladat. A legfőbb kihívást a különböző szintű és eltérő tartalmú munkakörök összehasonlítása jelenti. A saját fejlesztésű munkakör értékelési módszer célja az, hogy megállapítsuk a munkakör súlyát és bérbesorolási szintjét.

Bértervezés és modellezés

A munkabér minden vállalkozásnál a főbb költségtételek között szerepel. A vezetők számára hatalmas kihívást jelent a “megfelelő” jövedelemcsomag meg-határozása. Ügyelni kell a belső igazságosságra és a külső versenyképességre is, – ha túl sokat fizetünk, romlik a hatékonyság, ha túl keveset, akkor nem tudjuk megszerezni, megtartani és motiválni a munkatársakat.

Ösztönzési rendszer

Napjainkban is a munkabér a legfontosabb személyügyi eszköz a munkatársak motiválására, teljesítményének fejlesztésére. Számtalan kifinomult eszköz létezik a bérezésen kívül is, de azokban az országokban, ahol az átlagbér relatív alacsony, nincs ennél fontosabb motivátor. Nem mindegy azonban, hogy a bérezésre fordítható pénzkeretet miként allokáljuk a szervezeten belül. 

Teljesítményértékelés

A teljesítményértékelés hatékony eszköz a vezetők kezében a célok kitűzéséhez, követéséhez és az elért eredmények értékeléséhez. A célok forrása a stratégia és az üzleti terv, de a munkatársak fejlesztését, a fennálló problémák megoldását és a szükséges változásokat is be lehet építeni a teljesítménycélok közé.