Larskol Bérfelmérés Jelentés

Megrendelőink 2 féle elemzési anyagot kapnak, egy pdf formátumú riportot és egy interaktív elemzések elkészítését lehetővé tevő excel fájlt.

1. Larskol Bérfelmérés Riport – pdf dokumentum

Az adatfeldolgozást követően elkészült jelentés alapján munkaköri szintenként ágazati, regionális, szakterületi, tulajdonforma és cégméret szerinti bontásban lehet tájékozódni a jól, az átlagosan és a gyengén fizető cégek béreiről, továbbá a bérezéshez kapcsolódó témákról.

Riportunkból az alábbi bérelemekre vonatkozóan tud információkat nyerni a bérezéssel kapcsolatos intézkedések megalapozására.

Alapbérre, összjövedelemre és teljes kompenzációs csomagra vonatkozó adatokat tartalmazó táblázatok munkaköri szintenként

Változóbérre (prémium, értékesítési jutalék) vonatkozó statisztikák

Béren kívüli juttatásokra vonatkozó elemzés

Műszakpótlék és készenlétre vonatkozó adatok

Céges gépjármű juttatás

Béremelés mértéke és időpontja

Fluktuáció mértéke

2. Larskol Bérfelmérés Elemző – excel fájl

2021-től vállalati bérelemzéssel bővül a fizetős elemzést megrendelő ügyfelek számára készített elemzésünk. Az adatszolgáltató vállalatok számára a bérelemzési táblázatokat tartalmazó excel fájlt a vállalati béreloszlást és az egyéni bérbeállásokat tartalmazó diagramokkal és táblázattal bővítjük.

Adatelemző excel alkalmazásunk az alábbi interaktív elemzéseket tartalmazza:

Munkaköri szintek szerinti bértáblázatok

A bérezési táblázatok tartalmazzák az egyes munkaköri besorolási szintekre jellemző bérpiaci statisztikai elemzéseket (alsó és felső kvartilis. medián és átlag értékek). A legördülő listából választva tud ágazati, regionális, szakterületi, tulajdonforma és cégméret szerint szűkített béradatokat megjeleníteni.

Egyes bérpiacok összehasonlítása

A kiválaszott bérpiacok adatait tudja ezen az oldalon összehasonlítani. A legördülő menükben kiválaszott szegmensek bértábláit hasonlítja össze százalék eltérés és diagram formájában.

Egyéni bérpiac beállítása

A legördülő listák használatával több szempont szerint tudja szűkiteni a teljes bérpiacot az Ön számára legmegfelelőbb bérpiaci benchmark adatok generálása érdekében. Az itt kiválasztott bérpiaci benchmark adatokon alapulnak a vállalati bérbeállás elemzések.

Vállalati bérbeállás elemzés

Az eloszlás diagram az egyéni bérek eloszlása mellett a vállalati trendvonalat és a bérpiaci átlagokat mutató vonalakat is tartalmazza. Ennek segítségével látjuk az egyes besorolási szintekre jellemző béreloszlásokat, az átlag alatt és felett fizető munkaköröket és a vállalati gyakorlat piachoz képesti eltérését. A statisztikai táblázatok a vállalat egészére mutatják a külső és belső bérbeállási adatokat.

Dolgozói bérbeállás elemzés

Az eloszlás diagram mellett egy részletes bérbeállási táblázatot is tartalmaz a fizetős elemzés, mely megmutatja, hogy egyes dolgozók bére hogyan aránylik a belső vállalati trendhez, illetve a külső bérpiachoz viszonyítva. Ez is hasznos eszköz az alul és felülfizetett munkakörök azonosítására és az aránytalanságok csökkentésére

Egyszerű használat

Azonnal használható, egyszerűen kezelhető excel alkalmazás, nem igényel semmiféle egyedi szoftver telepítést, IT infrastruktúrát

Megbízható bérezési adatok

Rendszeresen végzett országos bérfelméréseinkre alapozva megbízható bérpiaci benchmark adatokkal támogatja az alkalmazás használatát.

Teljes kompenzáció

Az alapbéren felül az összjövedelemre, a juttatásokra, műszakpótlékra, béremelési mértékre stb. vonatkozó adatok segítik a bértervezési feladatokat.

Kedvező ár

A hasonló szakmai színvonalú bérfelmérésekhez képest jóval kedvezőbb áron juthat megbízható béradatokhoz.